Osallistuttiin Astin kanssa Katrin pitämälle tokon valmennuspäivälle (http://katri.liimatainen.googlepages.com/). Aiheeksi olin valinnut seuraamisen, ruudun, ohjatun ja merkin opettamisen.

Aloitimme seuraamisella. Katri käskytti kuvion ja sen jälkeen pohdimme liikettä. Minä en ole täysin tyytyväinen Astin seuraamiseen, kun se ei TUNNU sellaiselta kuin haluaisin. Odotan Astilta vissiin Vickymästä suoritusta, mutta eihän se sellaiseen pysty kun on ihan erityyppinen koira... Katri vakuutteli minulle, että Astin seuraaminen näyttää hyvältä. Parannettavaa hän löysi käännöksistä. Välillä käännöksissä oli elämistä, Asti loittoni aavistuksen minusta, voisi tehdä käännökset säännöllisen tiiviisti. Otettiin sitten käännöksiä niin, että hieman hidastin kävelyäni ennen käännöstä, jotta Asti ehti paremmin mukaan. Jo tämä muutos paransi käännöksiä. Eli jälleen kerran: Täytyy opetella kävelemään. ;) Yhteenvetona: seuraaminen kokonaisuutena on ok, käännöksiä voisi viilata vielä kaikissa tempoissa. Poikittamista täytyy koko ajan pitää silmällä, nyt ei poikita, mutta herkästi alkaa, jos palkkauksessa ei huomioi tätä.

Ruututreeninä tehtiin totuttautumista evl-ruutuun, alusta ruudussa. Eka pelkkä voi-ruutuunmeno, josta pallopalkka. Meni suoraviivaisesti ruutuun. Sitten jätin Astin istumaan lähetyspaikalle ja itse menin ruudun evl-lähetyspaikalle. Sitten jätin Astin seisomaan kuono kohti ruutua. Sitten Asti seisomaan "merkille" ja siitä lähetys ruutuun. Kaikki lähetykset menivät hyvin. Lopuksi alusta pois ruudusta ja voi-tyylinen lähetys ruutuun. Jälleen Asti meni hienosti keskelle ruutua, josta pallopalkka.

Ohjatun suuntia ollaan viime kesänä harjoiteltu dameilla. Näistä treeneistä on aikaa, mutta päätimme kokeilla ohjattua liikkeenä kapuloilla, tietysti ilman merkille menoa. Vein itse Astin nähden kapulat ja sitten Asti seisomaan "merkille". Asti eka epäröi noutamaan lähtemistä, mutta haki sitten kuitenkin kapulan. Tehtiin sama uudestaan, nyt ei epäröintiä. Sitten toinen puoli ja meni keskimmäiselle... Otettiin uudestaan varmistamalla, ettei pääse keskelle ja se onnistui. Sitten vielä Katri vei kapulat ja otettiin molemmat suunnat, ne ok. Jatkoa mietimme niin, että vien itse kapulat Astin nähden ja siitä noutoja. Ja keskimmäinen kapula treeneissä mukana.

Sitten mietittiin merkin opettamista ja kokeiltiinkin Astin kanssa kaikenlaista. Kiertämistä, pallon laittamista merkin taakse, merkin takana itse käymistä, makupalan heittoa, pallon heittoa... Paljon tuli ajatuksia. Pitää vielä miettiä, että milläs tavalla alan merkkiä Astin kanssa työstämään.

Oli kyllä tosi mukava valmennuspäivä. Sai taas uusia ajatuksia ja näkökulmia liikkeisiin ja omaan tekemiseen. Suuri kiitos Katrille! :)