Kuka sanoo, ettei avoluokan vesityötä voi treenata ilman apuohjaajaa? Sain hullun idean käydä treenaamassa Astin kanssa vesityötä, vaikkei ollut treenikaveria. Kokeet kun lähestyvät kiivaasti ja treenit ovat olleet minimaaliset... Ja kun tykkään uimisesta, niin ei muuta kuin bikinit päälle, sorsa kainaloon ja menoksi!

Jätin Astin odottamaan rannalle ja uin vesialueen yli ja laitoin sorsan rantavesipusikkoon ja uinti takaisin Astin luo. Astille "missä tipu" -hetsaukset ja lähetys noutamaan. Asti lähti hyvin, mutta jäi vesialueen keskivaiheille pyörimään ja hirveesti nuuskuttamaan, että missä sorsa on. Ei oikein tuullut mistään, joten ei saanut vainua. Aikani katsoin pyörimistä ja yritin ohjata eteenpäin, mutta eihän siitä mitään tullut. Uin sitten Astin luo ja osoittelin vastarannalle päin, niin sain Astin jatkamaan uintisuuntaa. Sitten Asti saikin jo vainun linnusta ja ui varmasti linnulle ja otti sen suuhun. Sillä aikaa minä olin jo swimmaillut takaisin lähtöpaikalle ja odottelin Astin lintupalautusta. Hyvin Asti sitten tuli ja hienosti luovutti linnun sivulla. Ei mitään aikomuksia ravistaa turkkia tai pudottaa lintua. :) Pidimme luovan tauon ja sitten treeni uusiksi. Tavoitteeni oli, että Asti seuraavalla kerralla uisi suoraan vesialueen yli. No vein linnun ja lähetin Astin noutamaan. Asti teki oikeastaan melkein samalla tavalla ku eka kerralla, eli jäi keskivaiheille pyörimään. Nyt minun ei tarvinnut kuitenkaan kovin pitkälle uida avuksi, kun sain sen jatkamaan uintia vastarannalle. Palautus oli taas hyvä, ei ongelmia siinä.

Välillä minusta kyllä tunnostaa, että kaikkea sitä koirien vuoksi tekeekin... En tiedä, kumpi on vakavampaa, se että tekee tällaista sekoa, vai se että kehtaa sen vielä myöntää..? ;) Terkkuja vain kaikille kanakoiraharrastajille, on tämä vain hieno harrastus! ;D