Koko liikkeen suorituksessa seisominen meni pitkäksi, joten siihen täytyi yrittää keksiä taas jotain. Olin kyllä pettynyt moiseen, sillä treeneissä seisomiset ovat nyt olleet runsaiden suoraheittojen ansiosta hyvät. Pähkäiltiin Katrin kanssa asiaa ja tultiin siihen tulokseen, että kun heittelen läheltä suoraheittoja niin välillä tulleilla valeheitoilla toimii hyvin, mutta sitten kun välimatkaa kasvatetaan, eikä oteta etukäteen viritystä (eli tehdä suoraheittoja ennen koko liikkeen suoritusta), niin Asti käppäilee eteenpäin, kun ei näe mitään lentävän. Reagoi heti käskyyn, mutta askeltaa muutaman askeleen vielä eteenpäin. Eli tuosta askelluksesta täytyy päästä eroon. Tehtiin sitten Astin kanssa paljon pysäytyksiä erilaisilla tavoilla ja päädyimme kokeilemaan sellaista tyyliä, että näytän pysähtymismerkin ja heti perään heitän palkan. Näillä saatiin tosi nappeja pysähtymisiä. Eli en odota, pysähtyykö kokonaan, vai hiippaileeko tms. vaan heitän vain välittömästi pallon. Tämähän on hieman samantyylinen kuin se, että vapautan välittömästi merkin antamisen jälkeen takapalkalle. Astin kanssa vaan en voi jatkuvasti käyttää takapalkkaa tai se alkaa jumimaan sitä, joten tämä pallon heitto ja välillä takapalkan käyttäminen voisi toimia. Nyt testaamme tätä tyyliä parin viikon ajan ja sitten tsekkaamme jälleen Katrin kanssa tilanteen.

Lopuksi otetiin myös luoksetulon loppuosaa, sillä Asti teki sen ravilla. Kun otettiin läheltä näitä niin ei millään meinannut nostaa laukalle. Astista tuntuu varmaan hölmöltä nostaa laukalle, kun pääsee pitkällä raviaskeleeellaan aivan yhtä nopeasti.. Saatiin kuitenkin lopuksi myös laukalla suoritettuja sivulletuloja.

Iltatreeneissä tehtiin Katrin neuvojen mukaan luoksetuloa eli käsimerkillä pysäytys ja välittömästi pallon heitto. Näitä muutama toisto ja välissä läpijuoksukin. Asti esitti hyviä pysähdyksiä. Lopuksi pari sivulletuloa lyhyellä välimatkalla. Nosti lyhyestä välimatkasta huolimatta hienosti laukalle.